Sosyal medyada yer alan mesajlara yaptırım uygulanması için talimat verildi. Adalet Bakanlığı bürokratları çalışma başlattı.

Gezi olaylarında “twitter” ve “facebook” gibi sosyal medyadan eylemcilerin anında haberleşmesine olanak sağlayarak olayların yayılmasında başrolü oynadığı kanısında olan hükümetin bu konudaki rahatsızlığı birçok kez dile getirildi.

EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞIYOR
Hükümetin sosyal medyaya yönelik artan tepkisi sonunda “düzenleme” arayışını başlattı. İçişleri Bakanı Muammer Güler, dün gazetecilerin sorularını yanıtlarken “sosyal paylaşım sitelerinden yayılan asılsız haberlere karşı da gerekli önlemlerin alınacağını” belirtti. Güler, şunları söyledi: “Sosyal paylaşım siteleriyle ilgili Emniyet Genel Müdürlüğümüzün yürüttüğü çalışmalar var.Bu konularda ayrı yasal düzenlemelerin yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda Adalet Bakanlığımızın ilgili bakanların çalışmaları da olacak.”

BÜROKRATLAR BATIYI ARAŞTIRIYOR
Edinilen bilgiye göre hükümet yetkililerinin hafta sonu yaptığı değerlendirmelerde sosyal medyaya yönelik sınırlamalar konusunda bir “mevzuat boşluğu” olduğu değerlendirmesi öne çıktı. Mevzuattaki bu boşluğun doldurulması ve kısıtlayacı tedbirler alınması için de Adalet Bakanlığı’nın çalışma yapması benimsendi. Çalışmalarına dün başlayan bürokratlar ilk etapta Batı’daki örnekleri inceliyor.

TWITTER BİLGİLERİ PAYLAŞMIYOR
Facebook, Google ve YouTube’un aksine Türkiye temsilciliği bulunmayan Twitter, Türkiye’den gelen bilgi paylaşımı taleplerine genellikle yanıt vermiyor. ABD merkezli ve ABD hukukuna tabi bir şirket olması nedeniyle bilgi paylaşımı sadece ABD’den alınan bir mahkeme kararıyla yapılıyor. Ancak Twitter bu yönde taleplere genellikle cevap vermiyor.

kaynak: http://www.ensonhaber.com/twitter-yasasi-cikiyor-2013-06-18.html